De organisatoren hebben een nieuw elan gegeven aan de 79e Dwars door Vlaanderen. De start van deze wielerklassieker zal alvast tot 2025 in Roeselare plaatsvinden. De gewijzigde datum en het gewijzigde parcours zijn de voornaamste ingrediënten om opnieuw wielerspektakel in de Vlaamse Ardennen te brengen. Deze wielerklassieker verhuist van de woensdag voor Gent–Wevelgem naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen.
De aankomstlijn in Waregem en de “30 ultimo kilometros” blijven dezelfde. Het Vossenhol, de befaamde Holstraat en de gekende Nokereberg blijven aanwezig in de finale.
Alle voorjaarstenoren zullen opnieuw aanwezig aan de start om de eindzege in Waregem op hun naam te kunnen bijschrijven.
M.a.w. met dit prachtig nieuwe wielerverhaal zit u een ganse dag op de eerste rij om dit wielerfeest mee te maken.