De internationale kalendercommissie heeft in 2017 deze wedstrijd verschoven van de vrijdag voor de Ronde van Vlaanderen naar de vrijdag voor Gent – Wevelgem. Niettegenstaande dit gegeven zal de 67e editie opnieuw erg spannend blijven met 203 km waarvan 17 km kasseien en 16 hellingen. De finale blijft ook dit jaar ongewijzigd en vanaf de Taaienberg volgt de ene na de andere helling met als finaal slotstuk op een 20 km van de eindmeet de Tiegemberg. E3 Harelbeke of beter gezegd E3 Saxo Classic blijft een koers met als hoofdschotel de Vlaamse Ardennen, draaien en keren en dat is spanning verzekerd. Alle wielertoppers staan ingeschreven op de deelnemerslijst en wordt ook wel eens de mini Ronde Van Vlaanderen genoemd. Kan Wout Van Aert opnieuw deze koers op zijn palmares bijschrijven??
Deze klassieker is een must voor de neutrale wielerfan !!!