De openingswedstrijd op Belgische bodem van het wielerseizoen 2024 is elk jaar opnieuw een dag waar de renners, de wielerteams en uiteraard de wielerfans naar uitkijken. De Omloop Het Nieuwsblad wordt voor de 79e keer gereden. Sinds 2017 behoort deze koers tot de WorldTour wedstrijden. Uiteraard blijft Gent de startplaats om de wielerploegen en hun renners vanuit het Kuipke te zien starten maar de finale is volledig hertekend en tot groot jolijt van vele wielersupporters ligt de “streep” op een boogscheut van het centrum van Ninove.
Deze gewijzigde finale is een nostalgische blik naar Vlaanderens Mooiste of de Ronde van Vlaanderen waar het orgelpunt de opeenvolging van hellingen zoals de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg is.

Kortom menige koersliefhebber zal opnieuw reikhalzend uitkijken naar deze openingsklassieker.